روز از پس شب ، فلق را پس از شفق و هلال را بعداز مُحاق پدید آورد تا آیات حکمت رابرهمگان عیان کند، و باردیگر آثار وجود خویش را درحلول برج حمل برحوت جلوه گر ساخت که منادی رستاخیر طبیعت و شکوه خلقت است.
وایمکس نیوز - قطره ای از دریای الطاف بیکرانش برسرزمین اسلامی افتاد و به یُمن وجود بقیه ا... الاعظم (عج) دفتر ارتباطات کشور ورق خورد و دستاوردهای موثری رابه ارمغان آورد. ایجاد شبکه های ارتباطی با شتاب به پیش رفت وباحجم وسیع توسعه ای که در دولت نهم و دهم یافت مشکلات ارتباط با صوت برای همیشه درکشور برطرف شد، به طوری که در حال حاضر 25 میلیون خط تلفن ثابت در کشور ایجاد شده که 35 درصد جمعیت کشور و به تعبیری همه خانوارها را تحت پوشش دارد. همچنین در ارتباط سیار 53 میلیون مشترک تلفن همراه و درکنار آن توسعه ارتباطات Wimax امکان دسترسی به لحظه را در هر زمان و مکانی برای آحاد شهروندان – جمعیت فعال کشور – فراهم آورده است که این نکته بیانگر کمیت و کیفیت مناسبی است.
از نظرجغرافیایی 93 درصدجمعیت کل کشور تحت پوشش قرار دارد که باتلاش های صورت گرفته تاکنون در 10 هزار روستا خدمات بانکی، مخابراتی و پستی ارایه می شود، همچنین تعداد کاربران اینترنت در ایران به بیش از 32 میلیون نفر رسیده که این وضعیت ممتازی در سطح منطقه است.
در زمینه فیبرنوری پرظرفیت نیز بیش از 130 هزار کیلومتر در شهرهای کشور ایجاد شده است که سراسر کشور را پوشش می دهد و امکان برقراری ارتباط با همه کشورهای منطقه را فراهم می سازد.
در حال حاضر برنامه های گسترده ای برای افزایش پهنای باند در کشور داریم که در این زمینه فاز نخست شبکه ملی اطلاعات اجرا شده و با آغاز به کار آن ظرفیت پهنای باند داخل کشور به 470 گیگابیت برثانیه افزایش می یابد و امکان سهیم شدن ایران در ترافیک منطقه و تبدیل شدن به هاب منطقه فراهم می شود.
در خصوص شبکه دسترسی فیبرنوری تا درب منازل و اماکن هم پیش بینی شده که تاپایان برنامه پنجم توسعه میانگین پهنای باند برای هر کاربر ایرانی 4 مگابیت برثانیه و حداکثر 20 مگابیت باشد. علاوه بر این با اعطای پروانه اپراتور سوم تلفن همراه زمینه ورود کشور به عرصه ارایه خدمات ارتباطی و ارزش افزوده فراهم شده است و انتظار می رود این اپراتور بتواند حداقل 15 میلیون مشترک بافناوری نسل سوم راتحت پوشش قراردهد.
از سوی دیگر باتوجه به اهتمام دولت دهم بر تحقق دولت الکترونیکی، توسعه شبکه های زیرساختی مدنظر قرار گرفته است که در این راستا تکمیل زیرساخت های ارتباطی موجود در کنار توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات و پیاده سازی سامانه های عظیم اطلاعاتی و تلاش در جهت ارایه خدمات جدید باکیفیت بالا و بلاانقطاع، با سرعت بیشتر، از جمله برنامه های آتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می شود.
در سال 1390 در آستانه اجرای برنامه پنجم توسعه قرار داریم و این برنامه با رویکرد مناسبی که به فناوری اطلاعات دارد، نقشه راه ما است. بنابراین همه تلاش و توان ما در این سال باید مصروف تحقق هرچه بیشتر برنامه های مصوب و تداوم روند روبه رشد کنونی شود.
در نهایت باتوکل به حضرت حق و امید به عنایات ویژه حضرت ولی عصر(عج) تحت ذعامت بزرگ مردی از سلاله فاطمی ، نایب حضرت ایشان ، بار دیگر قدم بر عرصه نوینی می گذاریم که روز به روز شاهد ارایه خدماتی برجسته در حیطه ارتباطات و فناوری اطلاعات باشیم و بهار 1390 را با آرزوی توفیق برای همه ایرانیان درنظام مقدس جمهوری اسلامی ایران آغاز کنیم .
ما برای وصل کردن آمدیم نی برای فصل کردن آمدیم
رضا تقی پور
وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات